Premies

Als je van plan bent om te renoveren of te bouwen, kan je in Vlaanderen gebruik maken van verschillende premies of subsidies.

De website www.energiesparen.be is hierbij een grote hulp, hier kan je een premieoverzicht terugvinden voor alle premies en subsidies van de federale en Vlaamse overheid, jouw gemeente, provincie of netbeheerder.

Bovendien kan je op deze website alle informatie terugvinden voor een energielening of een BEN-lening. Met deze lening kan je energiebesparende maatregelen aan een bestaande woning financieren.

De website www.premiezoeker.be geeft je een overzicht van alle premies waar je recht op hebt.

Informatie BEN-woning

VANSTIPELEN-1200x800
Foto-30-04-19-09-46-06-1200x900
projetChiefare01
BS598-Tuinstraat-3D-00-e1520844045279
COLSON-1200x800

Overtuigd van het nieuwe bouwen?

white-middle

Jazeker!

Premies en hun voordelen

Er bestaat een ruime waaier aan premies en subsidies, De Huissmid helpt je graag met een overzicht van premies en instanties.

Vlaamse renovatiepremie

Met de renovatiepremie steunt de Vlaamse overheid eigenaars die een eigen woning van minstens 25 jaar oud willen renoveren, of die een bestaand gebouw willen omvormen tot woning.

Energiepremies

Voor wie investeert in energiebesparende maatregelen kan rekenen op een financiële ondersteuning van de overheid. Op www.energiesparen.be krijg je een overzicht van welk voordeel je kan genieten.

Vlaamse verbeteringspremie

De Vlaamse verbeteringspremie is een premie voor wie zijn woning wil verbeteren of uitbreiden omdat ze niet meer aan de kwaliteitsnormen voldoet.

Vlaamse aanpassingspremie

De Vlaamse aanpassingspremie is een premie voor 65-plussers die hun woning in het Vlaamse Gewest willen aanpassen aan de noden van het ouder worden. Je kan de premie krijgen als je bv. technische hulpmiddelen installeert of verbouwingen doet om jouw woning toegankelijker te maken.

© De Huissmid 2024