Artikel over staalframe: De Huissmid in Limburg Bouwt

09 januari 2019

Staalframebouw: licht en snel

“Als het kriebelt moet je … ondernemen. Dat was precies wat Bart Van Aerschot en Ilona Roux enkele jaren geleden besloten te doen nadat ze jarenlang in loondienst hadden gewerkt in de bouwsector.
Hun ruime ervaring besloten ze aan een grote zin voor innovatie te koppelen. De Huissmid is in België een pionier op het vlak van staalframe, een alternatieve bouwmethode die meer en meer zijn ingang vindt.
De Huissmid focust zich met deze bouwmethode op zowel bijgebouwen en optoppingen, als op woningbouw in het hoger segment”.

Bij staalframebouw wordt gebruikt gemaakt van geassembleerde wanden die bestaan uit C-profielen die koudgewalst zijn met dikte tussen 1 en 2mm. Deze wanden vormen de draagstructuur bij een nieuwbouwwoning of woninguitbreiding. In onze buurlanden wordt deze bouwmethode reeds langer gebruikt en komt meer en meer voor in het straatbeeld. In België is deze methode nog nieuw en moet deze nog meer bekendheid krijgen. Toch biedt deze methode tal van voordelen als bouwsysteem.

Snel en licht

Ons staalframe is momenteel de lichtste bouwmethode op de markt,  57% minder gewicht dan bij een traditionele methode.
Met deze vermindering in gewicht is staalframebouw uiterst geschikt voor uitbreidingen van bestaande woningen “optoppingen” en hoeven de funderingen niet versterkt te worden. Staalframebouw is ook een snelle bouwmethode, een bestaande woning uitbreiden met een extra woonruimte of verdiep kan in “no time” gerealiseerd worden en met een minimum aan hinder voor de bouwheer.

Ecologisch

Wie denkt aan het milieu zit met staalframebouw ook zeker goed. er is maar liefst 66% minder bouwafval. Daarnaast is het staal 100% recycleerbaar. Voor de frames gebruikt onze leverancier een staal van een hoogwaardige kwaliteit dat gegalvaniseerd is met een metaalcoating die ervoor zorgt dat er een goede oppervlaktebescherming is.

In de laatste editie nummer 54 kan je een mooi artikel vinden van De Huissmid en hoe wij 2 jaar geleden begonnen zijn..

Wil jij meer informatie over staalframebouw? contacteer ons!

Limburg-bouwt-Jpeg-350x236

  • bron: Limburg bouwt
© De Huissmid 2024